Grindvloeren

Grindvloeren als een duurzaam alternatief

Grindvloeren zijn warme, natuurlijke en naadloze vloeren die zeer makkelijk te onderhouden zijn. Door de enorme waaier aan kleuren en motieven die in de grindvloer verwerkt kunnen worden, is een grindvloer geschikt voor elk interieur. Grindvloeren bestaan uit gezeefd riviergrind gemengd met epoxyhars. Het grind is verkrijgbaar in verschillende structuren en vele kleuren. U kunt de grindvloer hiermee iedere gewenste sfeer uit laten stralen, van warm en natuurlijk, tot strak en modern.

Een eigen grindvloer ontwerpen

Bij ons is het mogelijk om uw eigen grindvloer voor uw huis, kantoor, winkel of bedrijfspand te ontwerpen. Deze bestaat dan uit verschillende kleuren en is eventueel voorzien van dessins of een logo. Door de verschillende kleuren siergrind te mixen, creëert u al snel een vloer die perfect bij uw interieur past en helemaal aan uw wensen en eisen voldoet.

Welke ondervloer is geschikt voor grindvloeren?

Grindvloeren kunnen op bijna elke ondergrond gelegd worden zoals cementdekvloeren, tegelvloeren en houten vloeren. Wij kunnen een siergrindvloer zelfs over een oude vloer heen storten. Hierbij letten wij ook goed op de hoogte van de deuren om hoogteverschillen te voorkomen. Verschillende ondervloeren hebben wel een andere voorbereiding nodig, bijvoorbeeld een tegelprimer, krimpnet, acryllaatprimer en scheurbehandelingen.

Is het moeilijk om een grindvloer te onderhouden?

Grindvloeren zijn uiterst onderhoudsvriendelijk. Deze vloeren absorberen namelijk het vuil en stof, zodat het niet direct zichtbaar is maar toch vrij eenvoudig met een stofzuiger verwijderd kan worden. Grindvloeren hoeven alleen gedweild te worden als u er iets op morst. Meer hardnekkig vuil en gemorste vloeistoffen verwijdert u met handwarm water, schuurborstel en een waterstofzuiger. Houd rekening bij het gebruik van reinigingsmiddelen dat deze niet agressief en vetarm zijn. Uit ervaring vertellen wij u dat wij alleen al met gewoon handwarm water ook zeer goede reinigingsresultaten behalen.

De voordelen van een grindvloer

Een grindvloer biedt naast een mooie uitstraling ook nog vele andere voordelen:

  • Een grindvloer is onderhoudsvriendelijk
  • Een grindvloer voelt lekker warm aan
  • Een grindvloer is slijtvast
  • Een grindvloer is naadloos en mooi egaal aan te brengen
  • Een grindvloer biedt vele kleurmogelijkheden
  • Een grindvloer kunnen wij in tal van mooie patronen smeren. Ook een dessin of logo is mogelijk.
  • Een grindvloer is geluidsabsorberend en is aan te brengen op elke ondervloer mits deze vormvast is.

De vloeren specialist in jouw regio

Heb je vragen of advies nodig over vloeren? Onze specialisten helpen u graag verder. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u altijd verder helpen.

  • Maatwerk
  • Particulier en zakelijk
  • Altijd scherp geprijsd

0646323870 Offerte aanvragen

Deze week een grindvloer laten leggen. We zijn erg tevreden, zit er strak in!

Wes Renswouw